tisdag 10 september 2013

Recept - Chokladbiscotti!

Alltså, biscotti. Det är ju så gott! Speciellt med kaffe. Eller te. Eller ett glas kall mjölk. Eller utan någonting till. Det är dessutom en rätt tacksam sak att baka, en sats blir till många kakor, och dessutom håller de länge. Effektivt med andra ord, det gillar vi!

Du behöver:

150g sötmandel
100g choklad
75g smör
3 dl socker
3 ägg
2 msk kakao
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

200°C - 30 min



Hacka mandel grovt och choklad fint. Rör smör, socker och kakao poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Häll i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker. Rör på lägsta hastigheten. I med mandel och choklad och rör ihop till en deg, men rör inte mer än nödvändigt! Ta upp degen på mjölat bakbord.


Dela degen i tre delar och lägg på en bakplåt. In i ugnen i 30 minuter.


Ser kanske inte så smarrigt ut just här... Men det blir bättre! När de varit inne i 30 minuter tar du ut dem och låter dem svalna i några minuter. Stäng av ugnen. Sen skär du dem lite på snedden, och lägger dem med sidan neråt. Så här:


Sätt in plåten i ugnen på eftervärmen och låt stå tills de är torra. Klart! Så. Himla. Gott. Lägg i kakburken eller varför inte i en glasvas. De ska ju vara torra, och de tål att tittas på! Jag ställer mina på fönsterbrädet och låtsas att de inte är slut redan imorgon...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar